Vragen die we vaak horen - en de antwoorden

Waar kunnen wij de elektrische Kickbike steps huren?
Vanaf onze prachtige en met zorg geselecteerde partnerlocaties in Lunteren, Stroe en Eerbeek kun je een Kickbike step huren. Go!

Hoe kunnen wij de elektrische Kickbike steps huren?
Reserveren kan HIER. Kies een locatie, kies een arrangement, reken af en go!

Wat kost het om een elektrische Kickbike step te huren?
Wij houden van de Veluwe en haar natuurschoon en willen dan ook dat zoveel mogelijk mensen hiervan kunnen genieten. Daarom proberen we de prijzen schappelijk en transparant te houden – geen addertjes onder het gras. De geldende tarieven vind je HIER.

Moeten we een helm op?
Nee. De elektrische steps hebben geen helmplicht.

Is een rijbewijs verplicht om op de Kickbike steps te mogen rijden?
Nee.

Welke routes kunnen wij rijden?
Na afronding van de boeking ontvang je een bevestigingsmail met daarin een link naar onze met zorg uitgestippelde routes en de bijbehorende App. Er zijn voor iedere locatie altijd meerdere routes beschikbaar. Na het selecteren van de gewenste route plaats je jouw telefoon in de houder op de elektrische step en volg je de aanwijzingen vanuit de App (zowel gesproken aanwijzingen als het zichtbare aanwijzingen op jouw scherm). Makkelijk toch?

Is de elektrische Kickbike step duurzaam?
Ja! Doordat er geen fossiele brandstof wordt gebruikt zoals bij een solex of traditionele scooter of brommer, is de elektrische step (Kickbike) Fat Max een duurzaam alternatief om de Veluwe te ontdekken. Dit is goed voor het milieu vanwege de geringe uitstoot van schadelijke stoffen als CO2, maar ook omdat de elektrische steps zich geruisloos voortbewegen waardoor er door mens en dier weinig hinder wordt ondervonden. Dit vinden wij belangrijk!

Worden wij moe van het steppen?
Nee, valt wel mee joh! Je kunt het zo sportief maken als je zelf wilt. De step is volledig elektrisch ondersteund en je kunt je dus zonder enige inspanning voortbewegen (dit maakt de elektrische step dus ook voor ouderen erg geschikt).

Hoe hard gaat de elektrische Kickbike step?
Onze elektrische steps beschikken over een elektrische 36V 250W motor waarmee topsnelheden van zo’n 25 km per uur kunnen worden behaald, mede door het lichte aluminium frame van de Fat Max. Vet toch?

Hoe ver kunnen we gaan met de elektrische Kickbike step?
De elektrische step (Kickbike) Fat Max heeft een actieradius van circa 45 kilometer doordat ze zijn uitgerust met een moderne Lithium-Ion accu. Deze actieradius van 45 kilometer is meer dan genoeg om een volwaardige route langs de mooiste bezienswaardigheden van de Veluwe te maken, bijvoorbeeld rondom Lunteren, Stroe of Eerbeek.

Wij hebben bijzondere wensen, kunnen jullie ons helpen met maatwerk?
Ben je een zakelijke klant of heb je bijzondere wensen? Geef ons je wensen door en wij zorgen voor een passend voorstel!

Kunnen wij ook combinatiearrangementen boeken via de partnerlocaties?
Op aanvraag zijn bij onze partnerlocaties diverse leuke arrangementen te boeken in combinatie met een Kickbike step tour. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Zijn de Kickbike steps goedgekeurd voor de openbare weg?
Onze elektrische Kickbike Fat Max step is als één van de weinige elektrische steps in Nederland wél goedgekeurd voor op de openbare weg door de RDW (en dus door het ministerie van Infrastructuur & Milieu). Het is dus volkomen legaal om met onze elektrische steps de weg op te gaan.

Vanaf welke leeftijd kunnen we steppen?
Vanaf 16 jaar en ouder.

Welke verkeersregels gelden voor de elektrische Kickbike steps?
Als huurder ben je verplicht je aan aan de geldende verkeersregels te houden en bent u aansprakelijk voor schade ontstaan tijdens de huurperiode. Voor de bestuurders van elektrische steps (Kickbikes) gelden dezelfde regels als voor fietsers. Voor meer informatie over de verplichtingen van huurders van onze elektrische steps (Kickbikes) verwijzen wij u door naar onze Algemene Voorwaarden.